Νίκος Μπέκος (2022)
Βασικό πλεονέκτημα του σεμιναρίου είναι το καθαρά πρακτικό κομμάτι του σε προχωρημένο επίπεδο, κάτι που σημαίνει μπορείς να χειριστείς πληθώρα εξοπλισμού και τεχνικών, αφού τα έχεις δουλέψει και στην πράξη. Πέρα από τις τεχνικές γνώσεις, το σημαντικότερο είναι ότι σε μαθαίνει να διαχειρίζεσαι καλύτερα το χρόνο σου, με όποια απρόοπτα προκύψουν - πχ να αρρωστήσει ηθοποιός ή συνεργάτης πριν το γύρισμα που -ειδικά στη χρονιά μας λόγω της πανδημίας- το ζήσαμε αρκετά. Τα masterclasses αποδείχθηκαν πολύ χρήσιμα ως προς τις πιθανές επαφές που μπορείς να κρατήσεις με επαγγελματίες του χώρου σε οποιοδήποτε πόστο. Στη χρονιά μου έτυχαν και 2 γυρίσματα εκτός του σεμιναρίου, οπότε υπάρχουν ευκαιρίες για συμμετοχή σε μεγαλύτερες παραγωγές ακόμα και πριν τη λήξη του. Τέλος, γνωρίζεις άτομα με πάθος για τον κινηματογράφο, με τα οποία μπορείτε να συνεργαστείτε και σε μελλοντικές ταινίες σας.
Σπύρος Καλαφάτης (2022)
Θεωρώ ότι για τη διάρκεια του και το οικονομικό σκέλος, το Filmschool είναι ένα πολύ δυνατό και παραγωγικά δομημένο σεμινάριο που καταφέρνει να σου δώσει όλα τα στοιχεία και τις προσλαμβάνουσες που χρειάζεται κανείς για να μπει στη διαδικασία της σκηνοθεσίας και γενικά στην μαγεία του κινηματογράφου. Σου δίνει τη φαρέτρα και τα βέλη ώστε να βρει ο καθένας τον στόχο του.
Δημήτρης Κίτσος (2022)
Ήταν μια διαδικασία η οποία με κινητοποίησε να ασχοληθώ με τη σκηνοθεσία (υπό άλλες συνθήκες μάλλον θα καθυστερούσα να εμπλακώ με αυτό). Με ενέπνευσε ιδιαίτερα και με έβαλε σε μια νοοτροπία να αποκωδικοποιώ τις ταινίες που βλέπω και να μπορώ να παρατηρώ καλυτέρα ποια εργαλεία αφήγησης χρησιμοποιήθηκαν και τι αντίκτυπο μπορεί να χέουν πιάνω μου, ως θεατής.<br />
Σε γενικές γραμμές το πρόσημο ήταν παραπάνω από θετικοί.
Φίλιππος Παπάζογλου (2017)
"Τι χρειάζεται για να φτιαχτεί μία ταινία;" Ήταν το πρώτο πράγμα που σκεφτόμουν ότι έπρεπε να μάθω όταν ξεκίνησα το σεμινάριο. Πώς να σκηνοθετήσεις τους ηθοποιούς, πώς να γράψεις το σενάριο, άπειρα "πώς" και "τι" γύριζαν στο κεφάλι μου, με ένα διαρκές άγχος να βρω την φωνή μου, τον δικό μου τρόπο να κάνω αυτό που αγαπάω περισσότερο απ' όλα: σινεμά. Με τα πολλά κατάλαβα, ότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, με μία απλή κάμερα κι ένα φωτιστικό δαπέδου μπορείς να κάνεις σινεμά. Να κάνεις κινηματογράφο. Το πιο σημαντικό όμως, ήταν αυτό που κατάλαβα αφού τελείωσε το σεμινάριο, εκείνοι οι τρεις μήνες, γεμάτοι επιθυμία, θέληση και πολλή καύλα για δημιουργία. Να έχεις κόσμο γύρω σου που σε εμπνέει, να μοιράζεσαι με ανθρώπους την ίδια θέληση που ο ίδιος έχεις, να λες "θα το κάνω, ο κόσμος να χαλάσει!". Τελικά, την απάντηση στο ερώτημά μου την πήρα. Δεν είναι οι απαραίτητες κατά τ' άλλα τεχνικές γνώσεις που μαζεύεις, ούτε ο εξοπλισμός που τελικά έρχεσαι σε επαφή, αλλά το κίνητρο και οι άνθρωποι γύρω σου. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, ήρθα σε επαφή και με τα δύο. Ανθρώπους που ψάχνουν και σου δίνουν κίνητρο, είτε επαγγελματίες στον χώρο, είτε κόσμο που στο τέλος της ημέρας θα έπινες και ένα ποτό μαζί του. Αυτό που χρειάζεται για να κάνεις μια ταινία στο τέλος, είναι να θες να κάνεις μία ταινία και μέσα στο FilmSchool, βρίσκεις την ομορφιά, την γνώση, το κίνητρο και τους ανθρώπους, που μαζί τους - τώρα ή στο μέλλον - θα κάνετε μαζί σινεμά.
Νίκος Κουτελιέρης (2020)
Προτείνω ανεπιφύλακτα το FilmSchool και το σεμινάριο του. Η δυνατότητα πρακτικών ασκήσεων, τα Masterclasses από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, ο Χρήστος, το networking, με ωφέλησαν και με ενέπνευσαν να ξεκινήσω και να βρίσκομαι αυτήν την στιγμή στο στάδιο της προπαραγωγής της μικρού μήκους ταινίας μου.
Δημήτρης Φίλης (2018)
Μια γεμάτη, κινηματογραφική και όχι μόνο, εμπειρία από την αρχή έως το τέλος. Από την πρώτη συνάντηση στην "τάξη", μέχρι το wrap στο τελευταίο γύρισμα της ταινίας σου. Αναλύσεις, συζητήσεις, νέες γνώσεις, και το κυριότερο άνθρωποι, που σου μένουν για πάντα αξέχαστοι. Αν το FilmSchool έπρεπε να περιγραφεί σε μία μόνο λέξη, αυτή θα ήταν η "δοτικότητα".
Γιώργος Ντούνης (2020)
Για μένα το FilmSchool είναι οι άνθρωποι που γνώρισα και μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη, η πώρωση του να αφιερώνεις ολόκληρο το Σαββατοκύριακο σου για να ασχολείσαι, βλέπεις, αναλύεις, συζητάς μόνο ταινίες, η λαχτάρα για δημιουργία και ίσως μια ανάμνηση: μια Κυριακή του Ιούλη, η Αθήνα άδεια, το θερμόμετρο πάνω από τους τριάντα και μια παρέα ανθρώπων πάνω στο Booze να παρακολουθούν και να συζητούν το Koyaanisqatsi. Μυσταγωγία.
Γιάννης Πλας (2018)
Μετά από τα χρόνια σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, το FilmSchool είναι μια επιλογή που χάρηκα που έκανα. Μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα κατανοείς θεμελιώδεις αρχές του κινηματογράφου και είσαι σε θέση να γυρίσεις την δικιά σου ταινία, έχοντας γνώση όλων των απαραίτητων τεχνικών και μεθόδων. Ο Χρήστος είναι καθηγητής με πολύ καλή μεταδοτικότητα και γνώση του χώρου του κινηματογράφου, που σε κάνει να αγαπήσεις την σκηνοθεσία και το σινεμά.